Aktuelt

11 toppkandidater superklare for norsk arbeidsliv

I slutten av forrige uke møttes toppkandidatene i Jobbreisen®️ Viken for første gang, etter å ha gjennomført hele semesteret digitalt.  Gleden var stor over å endelig få treffe hverandre fysisk. Dette har vært en annerledes, men likevel inspirerende «reise», sier de – og er «mer enn klare» for å bidra i norsk arbeidsliv.

Å bli kjent og skape et nytt nettverk kun gjennom å se hverandre på skjerm, har vært erfaringen for mange dette året. Så også for det tredje kullet i Jobbreisen®️.  Det var derfor ekstra hyggelig å kunne møtes fysisk – endelig – før det hele var over – nemlig på avslutningsarrangementet for få dager siden. Det var som en familiegjenforening! uttrykte deltakerne. Så en fellesskapsfølelse har tydeligvis blitt bygget på tross av kun digitale treff. I åtte måneder har de delt informasjon og erfaringer, presentert egne kulturer,  lært om norsk kultur, arbeidsmiljøloven og koder i arbeidslivet. De har tatt LinkedInkurs og trent på intervjuer.  Håndtert digitale møter. Skrevet CVér og laget SWOT-analyser.  Laget elevator pitch og lært om sine psykologiske preferanser. Reflektert og studert seg selv og sine styrker. Fått verktøy og lest fagbøker.  Hatt gruppearbeid mellom samlingene. De har rett og slett hatt et ganske omfattende utviklingsprogram, samtidig som de har hatt løpende mentoring ved siden av. Vi har erfart at det går an å gjennomføre et sammensatt utviklingsprogram heldigitalt, men vi håper likevel det blir første og siste gang!

Klare for å bidra

Nå er årets toppkandidater klare for å dele sin internasjonale kompetanse og kulturelle kunnskap, og de fleste er allerede på vei inn i relevante stillinger. Klare for integrering. Litt klokere, litt mer reflekterte og litt mer skolerte om norske forhold. Det har vært en stor glede å følge dem, og vi håper de blir tatt godt i mot og inkludert hos sine respektive norske arbeidsgivere. Mangfold er lønnsomt når man gjør de riktige tingene!

Jobbreisen er et utviklingsprogram for for innvandrere med høy utdannelse og businessbakgrunn.  Formålet er integrering på riktig nivå i forretnings- og arbeidslivet. Alle deltakere får mentorstøtte av toppledere fra privat næringsliv eller offentlig forvaltning. I 2020/2021 ble programmet gjennomført i samarbeid med Bærum International Hub, med støtte fra Viken Fylkeskommune. 11 kvalifiserte kandidater, bosatt i Viken, ble valgt ut etter en grundig utvelgelsesprosess.

Del artikkel:

Relaterte artikler fra Aktuelt