Jobbreisen® – et springbrett til relevant jobb!

Jobbreisen® er et mentoring- og utviklingsprogram for innvandrere med høy utdannelse. Programmet har som mål å bidra til at flere i denne målgruppen raskere kommer i jobb, eller får en riktigere jobb i forhold til sin kompetanse og utdannelse. Programmet har så langt vært et ettårig tilbud til deltakere i Asker og Bærum, men tilbys fra og med august som et halvårig intensivkurs til innvandrere i Oslo og Akershus.

Følg oss i sosiale medier:

LinkedIn
Instagram

Jobbreisen er støttet av:

Vil du bli MENTOR?

Se hva tidligere mentorer har å si

Om programmet

Jobbreisen® omfatter mentoring, fagsamlinger og nettverksbygging, og har plass til 10 deltakere. Programmet er gratis for deltakerne. Første kull startet i juni 2018, med avslutning i juni 2019. Neste program starter i august 2019, og er et intensivprogram, basert på samme konsept.

Målet med programmet er å hjelpe deltakerne til å ta del i norsk arbeidsliv, i en jobb tilpasset deres kvalifikasjoner. Det kan være ved å ha en relevant praksisplass eller et vikariat i en periode, men målet på litt lengre sikt er å få en fast jobb. I tillegg til å få utdelt en mentor fra næringslivet, vil deltakerne delta på fagsamlinger med temaer som ledelse, selvledelse, intervju- og presentasjonstrening, nettverksbygging, kommunikasjon samt kultur og uformelle koder i arbeidslivet. Programmet skal bidra til å synliggjøre deltakernes kompetanse og potensiale overfor aktuelle arbeidsgivere, samt øke forståelsen for at mangfold bidrar til dynamikk, læring og innovasjon – noe som gjør næringslivet bedre rustet i den globale konkurransen. Alle deltakerne i programmet har høyere utdannelse og behersker norsk godt, både muntlig og skriftlig.

Programmet gjennomføres i regi av Contento AS, i samarbeid med IMDi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet)

Advisory board

Jobbreisen® har også et eget advisory board, bestående av Aiman Shaqura, eier av Charge Inclubator og initiativtaker til Give a Job,  Torhild Hallre, tidligere prosjektleder for Global Future i Oslo og Akershus, nå President i Rotary Club of Oslo, Jannicke Hølen, senior rådgiver i DOGA og styremedlem i AIESEC samt Lisa Hartmark, senior rådgiver i IMDi.

Prosjektledelse


Lisbeth Sæther Storli

Prosjektleder/prosjekteier
Mobil 977 41 600

LinkedIn


Barbara M. Mjør

Prosjektkoordinator
Mobil 404 37 215

LinkedIn
Meny