Aktuelt

Til topps blant 111 søkere

Luana Popoiu var en av fjorårets deltakere i Jobbreisen Intensiv, som nå er i full jobb i OsloMet. En stilling hun fikk i konkurranse med 110 andre. Her er hun førstekonsulent ved Seksjon for Studieadministrasjon og internasjonalisering – en jobb som passer hennes bakgrunn perfekt.

 

Luana er fra Romania og har en mastergrad i studier om Den Europeiske Union fra Universitetet i Leiden, Nederland. Hun har også en bachelor i Internasjonale Relasjoner og Europeiske Studier fra Universitetet i Bukarest. Hun har mange års erfaring med administrasjon og prosjektassistanse, blant annet som junior rådgiver i Parlamentet i Romania og i et italiensk konsulentselskap som arbeidet med internasjonale prosjekter innenfor bistandsfeltet.

-Det er jo litt merkelig å starte i ny jobb i en pandemi – med så mange som har hjemmekontor, men jeg er uansett supermotivert og glad for å endelig være i jobb, sier Luana.

Språkmektig

Luana er en ekte «polyglott». Hun snakker hun flytende engelsk, spansk, italiensk og rumensk – og norsk. Hun kom til Norge i 2016, og snakket flytende norsk etter kun et par år. Enda mer imponerende er det at hun lærte det ved å se på TV og studere på egenhånd!

Men til tross for sin språkmektighet, mastergrad, en rekke søknader og en stor dose utholdenhet, erfarte Luana at det var vanskelig å få en relevant jobb. Bare det å bli innkalt til intervjuer har vært en stor utfordring, forteller hun.

Intervjutrening og økt bevissthet

– I Jobbreisen ble vi utfordret til å bli mer bevisst hvilke jobber vi skulle søke på og hvordan vi kunne skrive en «knallgod» søknad, forteller Luana. –  I tillegg trente vi på intervjusituasjoner og presentasjoner, for å presentere oss som «den beste versjonen av oss selv». Jeg har også hatt veldig god støtte både av mentoren min, og av de andre som deltok i Jobbreisenprogrammet. Alt dette har vært til god hjelp for meg, ikke minst da jeg ble kalt inn til intervju på OsloMet. Jeg følte meg mye tryggere i selve intervjusituasjonen, nettopp på grunn av disse forberedelsene og den utviklingen jeg opplever at jeg har vært igjennom. Jeg føler at jeg fikk vist meg frem på beste måte, og det stemmer kanskje, i og med at jeg faktisk fikk stillingen i så sterk konkurranse med veldig mange andre kandidater, sier Luana fornøyd.

I utgangspunktet er det et 6 måneders vikariat Luana nå har fått, men med mulighet for forlengelse. Vi krysser fingrene for det, og er uansett sikre på at OsloMet nå har sikret seg en toppkandidat!

 

 

 

Del artikkel:

Relaterte artikler fra Aktuelt